26. Educar en parella, un treball en equip

Presentació

Quan a casa hi ha més d'un adult, inevitablement ens trobarem amb diferències en els criteris, les actituds i les prioritats.

Per aconseguir un bon equip educador, caldrà trobar un equilibri de forces que des del respecte i l'escolta reculli el millor de cadascú i en compensi les mancances. És tan difícil, això? De què depèn? En farem la reflexió des d'anècdotes amb què ens podem sentir identificats, cercant la reflexió que ens predisposi a la millora.

Guió

1. Un grup amb més d'un líder. Lluitem pel poder? Equilibri o repartiment?

2. Avantatges del treball en equip. Com ho concretem en la família? Models de convivència.

3. Cooperació entre els líders. L'acceptació del rol de l'altre. El respecte i la cooperació. La necessitat de fer viable el projecte, malgrat les diferències. Un objectiu comú: el benestar i el progrés harmoniós dels fills i filles.

4. Equips parentals poc funcionals. Què passa quan les tensions en la cúpula són mal gestionades? Afectació en les dinàmiques familiars, l'exercici de l'autoritat, la vivència emocional, la gestió de la vida diària... Els reptes de les separacions.

5. Negociació en equip. Com gestionem les diferències, com arribem a acords constructius? Eines actitudinals i comunicatives per afavorir l'entesa i la cooperació.

Imparteix

Anna Iglesias Coll (annamaresipares@gmail.com)
Mestra, formadora de pares, mares i docents
616 060 913
www.orientarfamilies.wordpress.com