35. "Empatitzem"?
Paraula de moda en les relacions humanes

Presentació

L'empatia ha aparegut en el discurs del nostre entorn en diferents situacions: "posar-se a les sabates de l'altre"; "test: Ets una persona empàtica?", "Educar des de l'empatia", "afavorir l'empatia per prevenir l'assetjament"... Potser que hi pensem una estona, sobre què vol dir empatia i com la vivim i la fem sentir. Podem prevenir l'agressivitat transmetent sentiments empàtics?

Guió

1. Posar-se en la pell de l'altre? De què parlem quan parlem d'empatia? Els motius de tots. La dignitat de les persones i les neurones mirall. Emocions i actituds vinculades al sentiment empàtic: interessar-se, conèixer, comprendre, sentir, escoltar, acceptar... Valors humans que es vinculen a l'actitud empàtica.

2. Empatia parental i familiar. Els motius dels nostres fills i filles... i els nostres. Administrar les necessitats de tothom. Administrar els models i la reflexió a casa, moure's en un entorn social poc empàtic.

3. Afavorir les actituds empàtiques a casa. Afavorir l'empatia en família: els tres filtres, la vivència adequada. Eficiència emocional, activació d'emocions en positiu. Compassió, consol, agraïment. Repertori de recursos i actituds per obrir la mirada envers els altres i un mateix.

Imparteix

Anna Iglesias Coll (annamaresipares@gmail.com)
Mestra, formadora de pares, mares i docents
616 060 913
www.orientarfamilies.wordpress.com