6. Alimentar el cor i el cervell
Com els ajudem a pensar?

Presentació

En la criança de la nostra mainada desenvolupem moltes tasques diferents de manera conscient i inconscient. Ens esforcem per la seva salut, pel seu benestar, per afavorir el seu desenvolupament complet.

Podem fer alguna cosa per afavorir la reflexió, l'observació, l'anàlisi de diferents situacions? Com els ajudem a extreure conclusions i aprenentatges en la convivència i l'experiència diària? Dedicarem una estona a reflexionar de manera conscient sobre les capacitats de pensar en els diferents moments evolutius de la nostra mainada i de com afavorir-ne el progrés de manera constructiva i, per què no, imaginativa.

Guió

  1. Raonament i emocions, pensar i sentir van alhora. La importància del benestar en el desenvolupament òptim. Els bons vincles en l'entorn afectiu, la base de tot.
  2. El llenguatge com a vehicle del pensament. El cervell que raona... i el que sent. Dos hemisferis que treballen plegats.
  3. Els diferents pensaments. Atenció, reflexió, creativitat...
  4. Etapes maduratives en el pensament infantil. Podem jugar-hi a favor, en cada edat.
  5. Motivadors de sèrie. Imaginació, curiositat... la mainada té motivadors propis per a l'observació, la descoberta, l'assimilació... i l'entorn els pot potenciar o limitar.

Imparteix

Anna Iglesias Coll (annamaresipares@gmail.com)
Mestra, formadora de pares, mares i docents
616 060 913
www.orientarfamilies.wordpress.com