9. Ben equipats: Tres conceptes per pensar en una autoritat constructiva

Presentació

Abordarem la vivència de l'autoritat constructiva des de tres conceptes bàsics amb l'objectiu que ens aportin noves visions de les dinàmiques de les nostres relacions familiars. Convé, de tant en tant, obrir finestres a casa i deixar entrar aire fresc.

Des de l'humor i la reflexió abordarem el "camp de proves" de les actituds de grans i petits dins el grup familiar: la vida diària.

En les necessitats dels uns i els altres trobarem tres claus bàsiques que ajudaran que el camp de proves no es converteixi en una pista americana massa feixuga.

Guió

1. Tres conceptes bàsics:

  • El vincle afectiu, la seguretat que permet el desenvolupament harmònic. La nostra part biològica. Les necessitats d'un cadell i de qui el cria. El respecte i el reconeixement per sentir-nos membres del nostre grup.
  • La meteorologia familiar. El clima emocional i la vivència de la vida diària. L'índex de molèsties suportables. Climogrames familiars.
  • La comunicació global. Les paraules no són els únics missatgers. El que es pensa, s'expressa. Allò que s'expressa dia a dia, arriba i modifica. 

2. Tres claus bàsiques.

  • Estimar des de la sinceritat tot procurant el benestar emocional.
  • Mirar i actuar en positiu, la clau de la confiança, la prevenció de les crides d'atenció.
  • Ensenyar a fer, millor que ensenyar a no fer.

4. Col·loqui

Imparteix

Anna Iglesias Coll (annamaresipares@gmail.com)
Mestra, formadora de pares, mares i docents
616 060 913
www.orientarfamilies.wordpress.com